Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marcepanowe babeczki"
Smak wiosny!
Odsłon: 684
Polecam.
Odsłon: 254
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Smak wiosny!
Odsłon: 684
Polecam.
Odsłon: 254
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Składniki
Formę posmaruj tłuszczem, oprósz mą- ką. Piekarnik rozgrzej do 175°C. Marcepan zetrzyj drobno, utrzyj z jajkami, 125 g cukru pudru i cukrem waniliowym.
Gdy masa będzie puszysta, jasnokremowa, porcjami wlewaj olej. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj barwnik spożywczy. Utrzyj mikserem.
Do szprycy cukierniczej przełóż 1/3 ciasta. Do każdego wgłębienia w formie wciśnij porcję ciasta do 2/3 jej głębokości. Resztę ciasta schowaj do lodówki. Babeczki wstaw do rozgrzanego do piekarnika na 10 minut. Studź je w formie 5 minut, potem wyjmij i poczekaj, aż całkiem wystygną.
Formę, umyj, osusz, ponownie posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Włóż do niej kolejną porcję ciasta wyjętego z lodówki. Piecz babeczki tak jak poprzednio. Przed podaniem oprósz ciastka cukrem pudrem.Źródło: Twój Styl