Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marcepanowy mazurek"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
na ciasto zagnieć i schłodź w lodówce. Podziel je na pół i rozwałkuj. Wylep blachę, tworząc wokół ozdobny wałeczek. Przygotuj też kilka elementów do dekoracji. Piecz całość 20 minut w 180°C.
Zmielone migdały utrzyj z cukrem pudrem i dodaj kilka kropli aromatu oraz soku z cytryny. wymieszaj i wypełnij nimi wnętrze ciasta.
Lukier wykonaj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po czym zalej nim masę marcepanową.
Wierzch mazurka udekoruj bakaliami, migdałami oraz kawałkami ciasta, polanymi roztopioną czekoladą.
60 minut
Stopień trudności: trudne
Kalorie: 400
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Super TV