Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowe babeczki"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 17
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 14
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 17
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 14
Składniki
Marchewkę umyj, obierz, zetrzyj na tarce na małych oczkach. Wymieszaj olej, jajka i mleko. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą, solą, przyprawą do piernika, wsyp do masy. Dodaj marchewkę, wymieszaj.
Foremki wysmaruj tłuszczem, napełnij masą, piecz w temperaturze 180° C przez 30 minut. Wystudź, wyjmij z foremek. Śmietanę ubij, pod koniec dodaj cukier puder. Udekoruj nią wierzch babeczek.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień