Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowiec z polewą"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 739
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 739
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Składniki
Zetrzyj marchwie na tarce o grubych oczkach i odciśnij. Jajka ubij z cukrami na puszystą masę. Ubijając, dodaj stopniowo olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, następnie przyprawę do piernika i marchew. Wymieszaj.
Piecz ciasto w formie wyłożonej pergaminem 55 min w temp. 180°C. Cukier do polew połącz z wodą i rozprowadź na ostudzonym cieście.Źródło: Kobieta i życie