Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i delikatne w smaku ciasto z bakaliami
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 54
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2662
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 340
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 54
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2662
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 340
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 217
Składniki
Marchewkę obrać utrzeć na tarce o małych otworach
Bakalie umyć w gorącej wodzie oprószyć mąką.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.Rozgrzewać piekarnik do 170 stopni.
Jajka ubić z cukrem na puszysto.Ucierając dalej dodawać stopniowo mąkę i olej do wyczerpania składników.Następnie dodać marchewkę i sodę i utrzeć na jednolitą masę.Na koniec dodać bakalie i wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia wlać ciasto.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 min lub do suchego patyczka.