Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marchwiowe paczuszki"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 575
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 231
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 575
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 231
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku na półsypko. Gdy będzie gotowy, wysyp go z woreczka do miski i poczekaj, aż ostygnie.
Z jednej marchewki odkrój 4 cienkie długie plastry, resztę warzywa zetrzyj na tarce. Plastry przelej gorąca wodą i podsmaż na patelni.
Ryż oraz starte marchewki połącz z żółtkami i bułką tartą. Dopraw masę solą, pieprzem oraz kurkumą.
Uformuj małe kotleciki i usmaż je na gorącym oleju. Gotowe owiń dekoracyjnie paskami marchwi.
Majonez wymieszaj z jogurtem, solą i pieprzem.
Gorące kotlety serwuj z jogurtowym sosem.Źródło: Kurier TV