Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Markizy twarogowe"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 45
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2260
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1600
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 45
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2260
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1600
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj twaróg oraz margarynę. Wsyp cukier i cukier waniliowy. Szybko zagnieć. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj, lekko podsypując mąką. Za pomocą foremki wytnij z placka kwiatki, w połowie ciastek zrób dziurki kieliszkiem.
Ciastka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 15 minut. Ciastka ostrożnie zdejmij z blachy, przełóż na kratkę kuchenną i dobrze wystudź.
Krem czekoladowy lekko podgrzej. Zupełnie zimne ciastka przełóż kremem. Lekko dociśnij. Udekoruj posiekanymi pistacjami i oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina