Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Maślane ciasto z brzoskwiniami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 727
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 727
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj sól, jajka, sok i skórkę z cytryny, wymieszaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i mlekiem, dodaj do masy maślanej, dokładnie wymieszaj.
Białka ubij, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy (25x35 cm). Piecz ok. 15 minut w temp. 200°C.
Brzoskwinie obierz, przekrój, wyjmij pestki. Ułóż na cieście, posmaruj konfiturą, udekoruj płatkami migdałowymi i pistacjami, brzegi udekoruj bezami.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 12 cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie