Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Maślano-cytrynowe ciasteczka"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 121
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 121
Składniki
Pierwszy sposób. Cytryny sparz, zetrzyj skórkę. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj żółtka, skórkę z cytryn, ucieraj kilka minut. Obydwie mąki przesiej przez sito. Dodaj je do masy, utrzyj.
Masę przełóż do rękawa cukierniczego, wyciskaj z niej ruloniki, formuj półkola. Schładzaj 30 minut w lodówce. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem.
Drugi sposób. Masło posiekaj z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, cukier puder i ocet. Wyrób ciasto, schłodź w lodówce.
Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego lub przekręć w maszynce z wkładką do ciastek. Piecz 10 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień