Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek czekoladowy z migdałami i pisankami"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 54
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2265
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 260
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1608
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 54
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2265
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 260
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1608
Składniki
Gotowe kruche ciasto wyjmij z opakowania i odłóż na około 15 minut. W tym czasie włącz piekarnik, nastawiając termostat na 200 st. C.
Ciasto rozwiń, przełóż do formy razem z papierem, w który było zawinięte. Lekko ugnieć palcami. Brzegi zawiń, formując rant – dzięki temu polewa się nie rozleje. Ponakłuwaj widelcem, wstaw do piekarnika. Zmniejsz do temperatury 170 st. C i piecz ok. 20 minut.
Rozpuść polewę (patrz: przepis na babkę). Wylej masę na ciasto, rozsmaruj łyżką maczaną w kubku z zimną wodą, udekoruj migdałami i jajkami.
RADA: Polewę łatwo zrobisz sama. Rozpuść w rondelku 1/2 kostki masła, zgaś ogień, wrzuć połamaną tabliczkę czekolady i zostaw na 10 minut, mieszając 2-3 razy.Źródło: Olivia