Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto do kawki.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1840
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1840
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników wyrobić ciasto drożdżowe ( bez cukru i bakalii|). Ciasto położyć na ściereczkę, luźno zawiązać, następnie włożyć do naczynia z zimną wodą i pozostawić na noc. Po czym wyjąć ze ściereczki, dodać cukier, zagnieść ponownie ciasto, przykryć i odstawić ponownie na godzinę do podrośnięcia. Formę posmarować olejem, przełożyć ciasto, posmarować rozmąconym białkiem jaja, posypać bakaliami wymieszanymi z posiekanymi orzechami i cukrem waniliowym. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, włożyć mazurek, przykryć folią aluminiową i piec około 40 minut.