Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek kajmakowy"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34137
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 159
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34137
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 159
Składniki
Zamkniętą puszkę z mlekiem wstaw do garnka, zalej wodą, by ją przykryła, gotuj pod pokrywką dwie godziny. Masło z mąką i cukrem posiekaj nożem, dodaj żółtka i wodę. Zagnieć ciasto, uformuj kulę, chłodź ją w lodówce godzinę.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 2 cm, ponakłuwaj widelcem, piecz 30 minut w temp. 180° C. Ciasto wyjmij. Gdy ostygnie, posmaruj je kajmakiem powstałym z mleka skondensowanego. Odstaw do zastygnięcia.
Cytrynę przekrój, wyciśnij sok, rozetrzyj w nim cukier puder, wylej na kajmak. Czekoladę rozpuść, kawałek papieru zwiń w rożek, napełnij czekoladą, odetnij koniec, zrób dekoracyjny napis.
Czas: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień