Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek kokosowo-orzechowy"
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1196
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 312
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 85
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1196
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 312
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 85
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Ciasto: mąkę posiekaj z zimną margaryną. Dodaj resztę składników, zagnieć. Wyłóż blaszkę 27 na 15 cm. Nakłuj widelcem, chłodź godzinę. Ciasto piecz 15 min w 200°C. Ostudź.
Masa kokosowa: 1/3 mleka rozrób z mąką ziemniaczaną. Resztę mleka, wiórki, cukier i margarynę gotuj 10 min. Wlej mąkę, zagotuj. Rozsmaruj na cieście.
Masa orzechowa: gotuj 15 min, mieszając. Ostudź. Wyłóż na ciasto. Polewa: , mieszając, podgrzej (nie gotuj). Polej ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie