Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek marcepanowy"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 43
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 43
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry
Mąkę (30 dag) zagnieć z resztą składników. Schłodź. Ciasto podziel na pół, odetnij 1/5 (na brzeg), rozwałkuj. Ułóż na blasze. Resztę ciasta zagnieć z 2 łyżkami mąki. Zrób wałeczki, udekoruj brzegi ciasta. Piecz ok. 20 min w 180°C.
Marcepan: migdały utrzyj z cukrem pudrem, aromatem i sokiem z cytryny. Uformuj kulkę, podziel na pół. Rozwałkuj, wylep ciasta.
Lukier: cukier zalej niewielką ilością wody, ugotuj na gęsto. Dodaj sok z cytryny i kro plę aromatu migdałowego, utrzyj. Polukruj mazurki, udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie