Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek orzechowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12343
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13193
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5456
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12343
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13193
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5456
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem i cukrem, dodaj żółtko, wodę, zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię, schłodź.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 2 cm, ponakłuwaj widelcem, piecz przez 30 minut w temperaturze 180° C. Ciasto wyjmij, wystudź.
Śmietankę wymieszaj z cukrem, gotuj w rondlu przez około 30 minut. Gdy zgęstnieje, dodaj migdały i aromat. Wystudź masę, rozsmaruj na spodzie, odstaw do stężenia. Czekoladę rozpuść, szprycą wykonaj dekorację .
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień