Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek orzechowy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem i cukrem, dodaj żółtko, wodę, zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię, schłodź.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 2 cm, ponakłuwaj widelcem, piecz przez 30 minut w temperaturze 180° C. Ciasto wyjmij, wystudź.
Śmietankę wymieszaj z cukrem, gotuj w rondlu przez około 30 minut. Gdy zgęstnieje, dodaj migdały i aromat. Wystudź masę, rozsmaruj na spodzie, odstaw do stężenia. Czekoladę rozpuść, szprycą wykonaj dekorację .
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień