Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek z marmoladą"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Masło utrzeć (ręcznie lub mikserem) z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając stopniowo po jednym jajku. Połączyć z przesianą mąką krupczatką, skrobią ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Gdy masa będzie lśniąca i jednolita, wylać do formy do pieczenia w kształcie kwiatka, dobrze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Ciasto piec ok. 25-30 minut w temperaturze 180oC. Wyjąć, wystudzić, przekroić w poprzek na trzy warstwy, przełożyć marmoladą, docisnąć, żeby się warstwy skleiły, schłodzić.
Polewę lub lukier przygotować według przepisu na opakowaniu, polać dokładnie ciasto, udekorować.
Do ciasta możesz dodać kilka kropli aromatu waniliowego, cytrynowego albo rumu. Najlepsze po dwóch dniach od upieczenia.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium