Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek z polewą czekoladowo-kawową"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 477
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9708
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 736
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 140
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 477
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9708
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 736
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 140
Składniki
Formę do pieczenia wysmaruj masłem i oprósz mąką. Migdały utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj białka i aromat migdałowy. Dokladnie wymieszaj i przelej do formy. Wyrównaj i piecz przez 45-50 minut w 160°C. Następnie wyjmij je z piekarnika i zostaw do ostygnięcia.
W tym czasie rozpuść oba rodzaje czekolady w kąpieli wodnej. Powoli wlej espresso i dokładnie wymieszaj. Udekoruj ciasto i odstaw, by polewa stężała. Ozdób migdałami.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14