Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Medaliony z duszonymi kurkami"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32630
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 114
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 452
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32630
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 114
Składniki
Czas przygotowania: 40 minut (bez marynowania mięsa). 1 porcja: 320 kcal. Cena porcji: 8,90 zł
Plastry polędwicy opłucz, osusz, włóż do miski. Posyp suszonym tymiankiem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Wino wymieszaj z koncentratem. Zalej mięso. Przemieszaj. Przykryj szczelnie folią i włóż do lodówki na noc.
Mrożone kurki przełóż na sitko, przelej je wrzątkiem i dobrze osusz. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Włóż grzyby. Duś je do miękkości. Pod koniec oprósz solą, pieprzem oraz tymiankiem.
Zamarynowane kawałki polędwicy obwiąż sznureczkiem. Włóż na rozgrzany olej. Smaż po 2–3 minuty z każdej strony. Podlej pozostałą marynatą, krótko podduś. Zdejmij z patelni. Posyp solą i pieprzem. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Kilka odłóż, resztę wymieszaj z kurkami.
Gotowe medaliony przełóż na talerze. Obłóż duszonymi kurkami. Przed podaniem potrawę udekoruj pozostałą natką. Serwuj np. z piure ziemniaczanym.Źródło: Tina