Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Medaliony z komosy ryżowej"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 79
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 36
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 79
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 36
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Składniki
Kaszę przepłucz pod bieżącą, zimną wodą. Wrzuć do garnka i zalej zimną wodą tak, by warstwa wody nad kaszą była tej samej grubości, co warstwa kaszy w garnku. Doprowadź do wrzenia i gotuj 12-15 minut. Zdejmij z ognia i odstaw, by przestygła.
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Cukinię umyj i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Następnie dodaj cukinię z czosnkiem i smaż 10 minut, często mieszając.
Ugotowaną kaszę przełóż do miski i dodaj usmażone warzywa. Dopraw solą, pieprzem i śmietaną. Dokładnie wymieszaj.
Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formuj kotleciki. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oliwy. Medaliony smaż po 5 minut z każdej strony. Podawaj od razu, posypane wiórkami świeżo startego parmezanu lub sera Grana Padano.Źródło: TV14