Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj cukier puder oraz jajko. Dołóż zimne masło pokrojone na kawałki. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij kółka.
Foremki posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Wylep krążkami ciasta. Spody ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st. Potem przełóż na kratkę kuchenną i poczekaj, aż wystygną.
Czekoladę posiekaj, stop. Zdejmij z ognia, dodaj likier, dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 15 minut. Śmietanę ubij na sztywno, delikatnie wymieszaj z masą czekoladowo-miętową. Spody napełnij kremem. Ciastka schładzaj 45 minut. Pistacje posiekaj, posyp nimi babeczki.
Dla odmiany krem przygotuj z gorzką czekoladą. ok. 75 min 1 sztuka zawiera ok. 295 kcal. Ok. 1,80 zł za sztukę.Źródło: Tina