Do góry

Desery Przepis na:

Miętowe koszyczki z serem i bitą śmietaną

Miętowe koszyczki z serem i bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Miętowe koszyczki z serem i bitą śmietaną"

Składniki

  • 8 płatów lasagne
  • olej
  • kieliszek likieru miętowego
  • 15 dag mielonego sera białego
  • szklanka śmietanki 30%
  • łyżeczka posiekanej mięty
  • łyżka cukru pudru
  • torebka śmietan-fiksu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płaty lasagne lekko podgotuj w osolonym wrzątku. Odcedzone pokrój na kwadraty.

  2. W garnku rozgrzej olej. W metalowej natłuszczonej chochli rozłóż płat. Dociśnij go tak, by nadać mu kształt koszyczka.

  3. Zanurz chochlę z makaronem, przytrzymując go łyżką. Kiedy się porządnie zarumieni, umieść go na papierowym ręczniku.

  4. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fiksem. Połącz z serem, likierem oraz posiekaną miętą.

  5. Nałóż mus do koszyczków. Podawaj schłodzone.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń