Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miętowe makaroniki"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 586
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1004
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 198
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2727
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 586
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1004
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 198
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2727
Składniki
Cukier puder przesiej, a następnie wymieszaj z migdałami. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodaj również zielony barwnik.
Następnie wlej do białka likier miętowy oraz krople miętowe i miksuj przez chwilę. Potem dodaj migdały z cukrem i delikatnie wymieszaj całość.
Blachę posmaruj masłem i nakładaj na nią łyżeczką porcje masy. Spłaszczaj je od góry zwilżoną w wodzie łyżką. Piecz przez 15 minut w temperaturze 160°C. Zrób lukier: cukier puder rozetrzyj z wodą. Polej nim wierzch ciasteczek.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień