Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowa babka z czekoladą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13378
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1527
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14725
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6065
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13378
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1527
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14725
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6065
Składniki
Czekoladę ścieram na tarce. Ubijam mikserem jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Nie przerywając ubijania, dodaję olej. Następnie powoli wsypuję obydwie, wymieszane z proszkiem do pieczenia, przesiane mąki.
Na koniec dodaję migdały. Dużą formę do babki smaruję masłem, posypuję bułką tartą. Wlewam na spód 1/5 ciasta, wsypuję startą czekoladę, zalewam resztą ciasta. Piekę 40-50 minut w temperaturze 175-180oC.
Studzę i dekoruję lukrem z dodatkiem aromatu migdałowego. Posypuję płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania 60 minut Cena porcji około 1,50 zł.Źródło: Rewia