Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto migdałowe z nadzieniem ananasa i mandarynki. Ciasto z posypką migdałową, wyszło bardzo pyszne.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
Żółtka wraz z cukrem i masłem zmiksować.Przesiać mąkę z proszkiem, dosypać migdały, wszystko zmiksować. Wylepić blaszkę z piekarnika 34x38,wyłożoną papierem do pieczenia. Odsączyć ananasa i mandarynki. Ananasa pokroić i wraz z mandarynkami rozrzucić na surowym cieście.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Przesiać do tego budyń i mikserem na niskich obrotach wmieszać. Bezę wyłożyć na owoce. Na posypkę wszystko zmiksować, albo rozetrzeć w palcach i rozsypać na bezie.
Piec ok.60 min. w 175*. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.