Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe gwiazdki"
...ale pyszny.
Odsłon: 730
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 642
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 373
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 176
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5146
...ale pyszny.
Odsłon: 730
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 642
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 373
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 176
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5146
Składniki
Obrane migdały zmiel na pył. Dodaj wszystkie suche i dokładnie je wymieszaj razem z posiekanym zimnym masłem.
Zagnieć ciasto, ulep gładką kulę i owiń ją folią spożywczą. Schłodź ją w lodówce przez 30 minut, a następnie rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość około 4 mm.
Przy pomocy foremek wykrój gwiazdki. Ułóż je na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180oC.
Wyjmij po kwadransie i wystudź. Przygotuj z nich prezenty na święta lub polej je lukrem i zjedz natychmiast.
Czas: 40 min. 1 porcja = 180 kcalŹródło: Kurier TV