Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe piramidki z owocową wieżyczką"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1333
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 220
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1333
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 220
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Składniki
60 minut • Porcja ok. 274 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na 12 sztuk
Jajka ubij z cukrem na puszysto. Delikatnie wmieszaj przesianą mąkę i cukier waniliowy. Wyłóż ciasto na blachę z papierem do pieczenia, rozsmaruj. Piecz w 220°C ok. 10 min.
Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotuj gęsty krem. Wystudź, mieszając. Kremówkę ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj do budyniu.
Z ciasta wykrój małe kółeczka. Połowę pokryj grubszą warstwą kremu, przykryj pozostałymi. Wierzch cienko posmaruj kremem. Boki obsyp płatkami migdałowymi.
Udekoruj winogronami, posmaruj rozpuszczoną galaretką, wstaw do lodówki.Źródło: Kobieta i życie