Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto mojej cioci z Przemyśla.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 70
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 70
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na godzinę, po czym ciasto podzielić na trzy równe części, każdy oddzielnie rozwałkować na wielkość blaszki. Białka ubić z cukrem na sztywno, posmarować placki, a jeden posypać płatkami migdałowymi. Każdy placek upiec oddzielnie. Masło utrzeć z masą krówkową, przełożyć placki, placek z migdałami dajemy na samą górę. Bardzo polecam ten przepis. SMACZNEGO.