Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowiec

Migdałowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 2385 Ocena: 15421

Dodano:

Odsłon: 5832

Smaczne ciasto mojej cioci z Przemyśla.

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • Mąka pszenna 3 szklanki
  • Margaryna 1 kostka
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • żółtka jaja 4 szt.
  • Dodatkowe składniki:
  • białka jaja 4 szt.
  • Cukier 1 szklanka
  • Migdały 10 dag
  • masa krówkowa kajmak
  • Masło ½ kostki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z podanych składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na godzinę, po czym ciasto podzielić na trzy równe części, każdy oddzielnie rozwałkować na wielkość blaszki. Białka ubić z cukrem na sztywno, posmarować placki, a jeden posypać płatkami migdałowymi. Każdy placek upiec oddzielnie. Masło utrzeć z masą krówkową, przełożyć placki, placek z migdałami dajemy na samą górę. Bardzo polecam ten przepis. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń