Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowiec z kajmakiem"
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 431
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 154
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22808
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 5441
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 431
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 154
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22808
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 5441
Składniki
Czas przygotowania 95 minut. Temperatura pieczenia 180°C. Forma 22 x 27 cm
Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę. Dodać schłodzoną Kostkę do pieczenia oraz migdały, żółtka, jajka i cukier puder. Szybko zagnieść. Ciasto rozdzielić.
Dwie jednakowe blachy wyłożyć pergaminem. Każdą z nich wylepić porcją kruchego ciasta. Kolejno wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piec przez 20-30 minut. Po upieczeniu wyjąć, dobrze wystudzić.
Krem: śmietanę kremówkę mocno schłodzić. Ubić ją mikserem na sztywno z zagęstnikiem oraz cukrem pudrem. Jeden z placków położyć na spodzie blachy. Posmarować kremem i przykryć drugim plackiem. Postępować ostrożnie, bo ciasto jest bardzo kruche.
Na wierzchu rozsmarować masę krówkową. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny.Źródło: Tina