Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowiec z marchewką"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 876
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 178
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9285
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 876
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 178
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9285
Składniki
Obraną marchew ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach. Odstawiamy i ewentualnie odcedzamy z nadmiaru soku.
Masło ucieramy z cukrem na gładką, puszystą masę. Stopniowo dodajemy jaja, mieszamy.
Przesianą mąkę łączymy z mielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, masą maślano-jajeczną, marchwią oraz mlekiem i wyrabiamy. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy mak, mieszamy.
Podłużną blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Wykładamy na nią najpierw ciasto z makiem, wyrównujemy. Następnie wypełniamy formę pozostałym ciastem i nożem nacinamy jego wierzch. Pieczemy 60 minut w 180oC.
Ciasto możemy udekorować lukrem i posypać płatkami migdałów. Dobre będzie również oblane polewą czekoladową.Źródło: Rewia