Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowo-pomarańczowa wyspa"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 334
Polecam.
Odsłon: 783
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36363
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 448
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 334
Polecam.
Odsłon: 783
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36363
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 448
Składniki
Masło zmiksuj z miodem, jajkami, sokiem z dużych pomarańczy, skórką z pomarańczy, aromatem i zmielonymi migdałami. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól. Wymieszaj. Ciasto piecz 30 minut w 180°C. Małą pomarańczę sparz wrzątkiem, pokrój w plasterki, usmaż w cukrze i soku.
Migdały posiekaj, upraż na patelni. Ciasto ponakłuwaj wykałaczką, wlej do dziurek likier. Śmietanę ubij na z cukrem, wyłóż na ciasto. Całość posyp migdałami i udekoruj usmażonymi plastrami pomarańczy.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień