Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miłosny chrust"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 453
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32635
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 84
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 117
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 113
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 453
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32635
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 84
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 117
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Zrób na środku zagłębienie. Dodaj śmietanę, żółtka, spirytus, proszek do pieczenia i sól.
Zagnieć ciasto i podziel je na cztery części. Każdą z partii ciasta rozwałkuj na cienkie placki. W plackach wycinaj serca. Możesz to zrobić za pomocą foremek do ciastek lub cienkiego noża z ostrym czubkiem.
W środku każdego serca wytnij drugie mniejsze, tak aby powstała dziurka. W głębokim rondelku rozgrzej tłuszcz, kiedy będzie już bardzo gorący, wkładaj serca.
Chruściki smaż na złoto i wyjmuj łyżką cedzakową na papierowy ręcznik. Zwiąż w pęczki ozdobnym sznurkiem i posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 40 minut 270 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień