Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na coś słodkiego do kawki i od święta. Tartaletki są przepyszne, a w zasadzie to ten krem orzechowy robi całą robotę. Prosto i bez zbędnych ceregieli. Uważam, że to świetna propozycja na nadchodzące święta. Poniżej przepis na 8 małych tart o średnicy 10 cm:
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34574
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 177
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34574
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 177
Składniki
PRZYGOTOWANIE (ciasto): Z podanych składników wyrobić ciasto, następnie włożyć je do worka foliowego i odstawić do lodówki na około pół godziny. Foremki do tart wysmarować masłem. Ciasto podzielić na 8 części i każdą rozwałkować na koło, którym wypełnić dokładnie foremki. Nadmiar odciąć nożem. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni góra-dół przez ok. 25 minut do lekkiego zrumienienia. Foremki wyjąć z piekarnika, odwrócić i wyjąć ciastka, studzić na kratce.
PRZYGOTOWANIE (krem): Mascarpone i masę krówkową ubijać razem na najwyższych obrotach przez kilka minut aż masa się trochę napuszy. Następnie dodać pokrojone orzechy i wymieszać. Krem nakładać rękawem cukierniczym lub łyżką na wystudzone tarty.
Tarty udekorować kawałkami bananów, migdałów i orzechów. Jeśli tart od razu nie zjemy, to banany skropić wcześniej sokiem z cytryny, żeby nie zbrązowiały i tarty trzymać w lodówce. SMACZNEGO!!!