Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 73
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 73
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Ciasto: mąkę przesiewam z sodą, przyprawami i solą. Jajka rozbijam, oddzielam białka od żółtek. Margarynę ucieram z cukrem. Dodaję po jednym żółtku, cały czas ucierając. Wlewam porcjami miód i wsypuję mąkę. Dodaję śmietanę. Białka ubijam na sztywno i dodaję do masy. Mieszam i przekładam ciasto do foremki. Piekę 60-65 minut w 170 st. C. Ostudzam i przekrawam na 3 blaty.
Przełożenie: powidła zagotowuję. Wsypuję galaretkę, mieszam. Gdy masa przestygnie, przekładam nią blaty.
Kremówkę podgrzewam, rozpuszczam w niej czekoladę, odstawiam na 3 minuty i polewam piernik. Dekoruję pomarańczą i cynamonem.