Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 212
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34437
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 212
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34437
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Składniki
ciasta zagnieć. Podziel na 3 części. Każdą cienko rozwałkuj, wyłóż na blaszki o wymiarach 25 na 33 cm. Piecz każdy 15 minut w temp. 175°C.
Mleko zagotuj. Kawę zmieszaj z żółtkami i mąką. Wlej do gotującego mleka, mieszając. Wystudź budyń. Masło zmiksuj z porcjami budyniu. Dodaj spirytus i cukier puder. Płaty ciasta lekko nasącz herbatą. Posmaruj kremem, udekoruj masą i kolorowym cukrem.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Aleksandra Pruska mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień