Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miodownik cynamonowy z bakaliami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Margarynę i miód razem stapiamy. Studzimy. Mieszamy z kawą i cynamonem.
Żółtka ucieramy z cukrem, partiami dodając mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i miód stopiony z margaryną. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę, orzechy i umyte, suche rodzynki delikatnie mieszamy z ciastem.
Tortownicę (28 cm) wykładamy papierem do pieczenia i napełniamy ciastem. Wstawiamy na 50 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC.
Wystudzone ciasto dekorujemy śmietaną ubitą z cukrem waniliowym oraz cząstkami i plasterkami jabłek.
Czas przygotowania: 90 minut. Cena jednej porcji: około 1,30 zł.
Wartość odżywcza 1 porcji: 320 kcal. Białko: 8,7 g. Tłuszcz: 17 g. Węglowodany: 74 g.Źródło: Rewia