Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miodowy piaskowiec z malinami"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 30
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 296
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 30
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 296
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania (lub miksowania), wbijaj po jednym jajku. Gdy masa będzie już gładka, wsyp porcjami mąkę przesianą z proszkiem budyniowym, proszkiem do pieczenia i solą. Keksówkę wyłóż pergaminem – jeśli go zgnieciesz, łatwiej wyłożysz nim foremkę.
Maliny oprósz łyżką mąki). Połowę ciasta wlej do foremki. Rozłóż maliny i i wyłóż pozostałe ciasto. Wyrównaj powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 60-70 minut do „suchego patyczka”.
Zostaw do wystygnięcia na kratce. Serek utrzyj z miodem. Posmaruj zimne ciasto. Obłóż je malinami. Owoce lekko wciśnij w masę serową. Ciasto wstaw do lodówki na ok. 30 minut.Źródło: Naj