Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mix warzywny z mozzarellą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Mieszankę sałat wsyp do miski. Dodaj pokrojoną w kos tkę paprykę, poszatkowaną cebulę i kawałki mozzarelli.
Pomidorki cherry umyj, podziel na połówki. Dorzuć do sałatki, wymieszaj.
Ocet winny utrzyj z olejem z pestek moreli. Dopraw cukrem, solą i pieprzem.
Odstaw sos na godzinę do lodówki, po czym polej nim warzywa z mozzarellą.
Sałatkę podawaj z kromką pieczywa pełnoziarnistego oraz lampką czerwonego wytrawnego wina.
Czas przygotowania: 20 min, ilość kalorii na 1 porcję: 170, stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax