Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Młoda kapustka z boczkiem i koperkiem"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6320
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6320
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Umytą kapustę przekrój na pół, wytnij głąb. Obie części drobno poszatkuj, włóż do garnka, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu. Po 10 minutach dodaj pomidorki.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Dorzuć posiekaną cebulę i lekko ją zeszklij.
Gdy kapusta zrobi się miękka, dołóż do niej przygotowaną okrasę. Dopraw całość solą oraz pieprzem i wymieszaj ze śmietaną.
Gotową potrawę wymieszaj z koperkiem i serwuj, np. z młodymi ziemniaczkami i kotletem schabowym.Źródło: Kurier TV