Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Młoda kapustka z boczkiem i koperkiem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Umytą kapustę przekrój na pół, wytnij głąb. Obie części drobno poszatkuj, włóż do garnka, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu. Po 10 minutach dodaj pomidorki.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Dorzuć posiekaną cebulę i lekko ją zeszklij.
Gdy kapusta zrobi się miękka, dołóż do niej przygotowaną okrasę. Dopraw całość solą oraz pieprzem i wymieszaj ze śmietaną.
Gotową potrawę wymieszaj z koperkiem i serwuj, np. z młodymi ziemniaczkami i kotletem schabowym.Źródło: Kurier TV