Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Morelowa szarlotka"
...ale pyszny.
Odsłon: 689
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 615
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 344
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 144
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5115
...ale pyszny.
Odsłon: 689
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 615
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 344
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 144
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5115
Składniki
Mąkę przesiej do miski razem z cukrem pudrem. Dodaj jajko, posiekane na kawałki zi mne masło oraz 5 dag jogurtu. Szybko zagnieć gładkie kruche ciasto, uformuj z niego kulę, owiń ją folią i odstaw na ok. 60 minut do lodówki. Ciasto musi się dobrze schłodzić.
Przygotuj gęsty krem z mleka, cukru kryształu oraz proszku budyniowego (waniliowego). Cały czas mieszając, ostudź go. Do zimnego budyniu dodaj cukier waniliowy oraz pozostały jogurt. Całość wymieszaj.
Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki, podziel na dwie części. Jedną wylep dno prostokątnej formy, drugą rozwałkuj i pokrój radełkiem na cienkie paseczki.
Na spodzie rozsmaruj krem budyniowy. Rozłóż na nim połówki osączonych moreli, przykryj kratką z ciasta. Piecz 30 min w 180 st.
Czas ok. 60 min; porcja – 200 kcal cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety