Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Jagody umyj, oczyść i osusz. 3/4 owoców rozgnieć widelcem, wrzuć do garnuszka. Dosyp cukier i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś, aż spora część soku odparuje. Zdejmij z ognia, zostaw do przestygnięcia. Jogurt wymieszaj z miodem. Naczynka do zamrażania, np. małe szklaneczki, wysmaruj masłem.
Rozgotowane jagody wymieszaj z surowymi owocami. Do szklaneczek wlej po porcji jogurtu. Dopełnij masą owocową. Wyrównaj wierzch, włóż po patyczku. Zamiast patyczków możesz użyć zwykłych łyżeczek, ale zanim je włożysz, poczekaj, aż jogurt się lekko zmrozi (inaczej opadną pod swoim ciężarem).
Wstaw do zamrażalnika do całkowitego zamrożenia. Na 5 minut przed podaniem deser przełóż na talerzyki. Udekoruj listkami mięty.Źródło: Naj