Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki białkowe

Muffinki białkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4029

Dodano:

Odsłon: 261

Jeszcze jedna moja propozycja na wykorzystanie pozostałych z wypieków białek. Muffinki są bardzo, bardzo smaczne. Z podanych proporcji powinno ich być dwanaście. Polecam.

Składniki

  • 4 białka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 szkl. sezamu
  • 7-8 kostek gorzkiej czekolady
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. W trakcie ubijania dodawać cukier. Do ubitych białek dodać sezam i startą na grubych oczkach czekoladę. Delikatnie wymieszać łopatką. Przygotować foremkę na muffinki i wyłożyć ją papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć przygotowana masę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C
    20-25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń