Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki przebojem zdobyły nasze stoły. Można je stosować do każdego przepisu z owocami i to zarówno świeże jak i mrożone.
Uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Proste i szybkie do przygotowania.
Odsłon: 236
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to prosty sposób na pyszny , szybki i sycą...
Odsłon: 96
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to prosty sposób na pyszny , szybki i sycą...
Odsłon: 96
Składniki
Suche i mokre składniki wymieszałem osobno. W jednym naczyniu mąka, cukry i proszek w innym mleko, olej i jajka. Następnie mokre dodałem do suchych i połączyłem.
Używam foremki do muffin na 12 sztuk i tyle właśnie mi wychodzi z tej ilości ciasta. Uważam, że forma jest bardziej ekonomiczna i ekologiczna niż papiloty. Chyba, że robicie muffiny sporadycznie, wtedy papierowe papiloty są jak najbardziej OK.
Foremkę delikatnie natłuściłem margaryną, wlałem ciasto do połowy, na to położyłem kilka borówek i przykryłem ciastem. Piekłem około 25 minut, bez termoobiegu w temperaturze 180 stopni. Muffinki należy studzić przy uchylonych drzwiczkach w piekarniku, nie lubią one nagłej zmiany temperatury i mogłyby opaść. Ponadto po ostygnięciu bardzo łatwo wychodzą (wręcz wypadają) z foremki.
Białą czekoladę rozpuściłem z łyżką masła i łyżką mleka, polałem nią muffiny, na wierzchu położyłem kilka borówek i delikatnie polałem czekoladą.
Inne propozycje muffinek: https://smaker.pl/ksiazka-kucharska-muffinki,1950855.html
Przepisy Desery
Desery
Błyskawiczne ciasto tropikalne dla niespodziewanych gości.
Desery
Wielkanocne pierniczki
Desery
Mazurek krówkowy
Desery
Keto deser stracciatella z orzechami
Błyskawiczne ciasto tropikalne dla niespodziewanych gości.
Witajcie .Chciałbym wam zaprezentować pomysł na pyszną przekąskę do kawy któr...
Odsłon: 11
Wielkanocne pierniczki
Coś słodkiego i ładnego na te Święta Wielkanocne :)
Odsłon: 20