Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki z pianką"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
Owoce umyć, osuszyć. Rozmrożone osączyć z soku, odstawić. 2 Żółtka oddzielić od białek. Jedno białko włożyć do lodówki. Dwa żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli i białkiem. 3 Masło utrzeć na puszysto, wlewać stopniowo masę jajeczną, dodawać porcjami mąkę, orzechy, proszek do pieczenia i sodę wymieszane z mlekiem oraz maślankę. 4 Ciasto rozlewać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Na cieście rozłożyć owoce. 5 Schłodzone białko ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli, stopniowo dodawać puder. Gotową pianę rozłożyć na każdej muffince (wystarczy czubata łyżka na ciastko). Piec ok. 20-25 min w temp. 150-160°C. Muffinki powinny pięknie wyrosnąć, a beza – lekko się przyrumienić. Wystudzić przed podaniem.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium