Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffiny z bezą"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Porzeczki umyj pod bieżącą wodą, osusz i oderwij szypułki. Szypułki z porzeczek możesz szybko usunąć jeśli przeciągniesz ich łodyżkę między zębami widelca. Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj.
Do miski włóż margarynę. Wsyp cukier oraz cukier wanilinowy. Utrzyj mikserem na jasną, puszystą masę. Wciąż miksując, dodaj jajko. Następnie wsyp mąkę z proszkiem i krótko zmiksuj, aby ciasta dokładnie się połączyły. Na koniec dodaj porzeczki, wymieszaj łyżką. Do białek dodaj sól, ubij mikserem na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo, łyżka po łyżce, dosypuj cukier. Na koniec dodaj sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną, zmiksuj.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem do 1 wysokości (ciasto mocno rośnie). Na wierzchu rozłóż pianę bezową. Piecz 30-35 minut w temperaturze 160°C do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
50 minut. Sztuka: 190 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie