Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lek na chcicę słodyczową w Stanie Wojennym :)
blaszka 30x30; mikser, garnek
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 44
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1678
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 44
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1678
Składniki
Do garnka wrzucić margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę. Zagotować, odlać 1/2 szklanki i wszystko zostawić do przestygnięcia. Do garnka z masą wsypać mąkę, proszek do pieczenia i 5 żółtek. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie przemieszać. Wlać do blaszki posmarowanej margaryną i posypanej bułką, piec 50 minut w 180 stopniach. Po wystygnieciu polać odlaną do szklanki polewą.