Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Murzynek w malinowej piance"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 80
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 80
Składniki
Jajka wbij do miseczki. Dodaj 1/3 szkl. cukru. Ubij mikserem. Kiedy masa będzie puszysta, wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz 30 minut w 175 st. Wystudź w foremce.
Maliny opłucz, zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Kwaśną śmietanę połącz z cukrem waniliowym oraz sokiem z cytryny. Domieszaj serek, mus malinowy i żelatynę. Ubij połowę śmietany kremówki. Wymieszaj z masą. Rozsmaruj ją na czekoladowym cieście. Schładzaj 4 godziny.
Wyjmij z foremki. Resztę śmietany kremówki ubij. Posmaruj nią wierzch i boki ciasta. Ew. oprósz dodatkowo kakao i udekoruj malinami.Źródło: Tina