Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek z kremem

Murzynek z kremem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 526

Pyszny murzynek z grysikowym kremem :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od przygotowania ciasta:
    Kostkę margaryny, szklankę cukru, 1/2 szklanki wody, 3 łyżki kakao należy zagotować i ostudzić.
    Jajka ubijamy na puszysta masę z szklanką cukru, dodajemy ostudzoną masę, cały czas mieszając dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wylewamy na formę i pieczemy do suchego patyczka w temperaturze 160 stopni.

  2. Przygotowanie kremu:
    Mleko zagotować i wsypać mannę i cukier i odstawić do ostudzenia.
    Margaryne utrzeć i dodawać chłodnej masy grysikowej, na końcu dodać kokos.

  3. Po upieczeniu i ostudzeniu murzynka, dzielimy na dwie części. Na spód dajemy masę grysikową i przykrywamy drugą częścią ciasta.
    Na wierzch można zrobić polewę i posypać wiórkami kokosowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń