Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny murzynek z grysikowym kremem :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta: Kostkę margaryny, szklankę cukru, 1/2 szklanki wody, 3 łyżki kakao należy zagotować i ostudzić. Jajka ubijamy na puszysta masę z szklanką cukru, dodajemy ostudzoną masę, cały czas mieszając dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wylewamy na formę i pieczemy do suchego patyczka w temperaturze 160 stopni.
Przygotowanie kremu: Mleko zagotować i wsypać mannę i cukier i odstawić do ostudzenia. Margaryne utrzeć i dodawać chłodnej masy grysikowej, na końcu dodać kokos.
Po upieczeniu i ostudzeniu murzynka, dzielimy na dwie części. Na spód dajemy masę grysikową i przykrywamy drugą częścią ciasta. Na wierzch można zrobić polewę i posypać wiórkami kokosowymi.