Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek z kulkami serowo-kokosowymi

Murzynek z kulkami serowo-kokosowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 83 Ocena: 1748

Dodano:

Odsłon: 6375

MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI

Składniki

  • ciasto: 2 szklanki mąki 1, 5 szklanki cukru 3 łyżki kakao
  • 250 g kostka masła 2 łyżeczki proszku dopieczenia torebka cukru waniliowego 4 jajka
  • Masa serowa: 70 dag twarogu 2 żółtka
  • szklanka cukru 50 g wiórków kokosowych budyń waniliowy
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto
    Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek dopieczenia i pianę z białek.

  2. Masa serowa
    Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę. Twaróg zmielić dodać budyń, wiórki kokosowe oraz masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy serowej formować kulki i układać na dnie formy, wysmarowanej masłem. Kulki zalać ciastem. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C. po upieczeniu polać polewą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń