Do góry

Desery Przepis na:

Mus z białej czekolady

Mus z białej czekolady

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10296

Dodano:

Odsłon: 3482

Mus z białej czekolady

Składniki

  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 2 jajka
  • pół laski wanilii
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 15 mrożonych truskawek
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mus z białej czekolady

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej ziarenka z laski wanilii. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Śmietanę ubijamy i dodajemy do ostudzonej czekolady. W osobnej misce ubijamy białka i dodajemy do reszty składników. Mus przelewamy do miseczek i schładzamy w lodówce przez parę godzin. Truskawki rozmrażamy i miksujemy w blenderze. Do musu dodajemy zmiksowane owoce. Truskawki możecie zastąpić innymi kwaśnymi owocami. Mus jest bardzo słodki, przyda mu się coś orzeźwiającego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń