Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane jabłka"
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 368
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 255
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 246
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 79
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 368
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 255
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 246
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 79
Składniki
Jabłka dokładnie umyj i odkrój „czapeczki”. Usuń gniazda nasienne. Powinny zostać 2-cm ścianki.
Orzechy włoskie posiekaj. Dodaj rodzynki, migdały, cynamon, miód i wszystko wymieszaj.
Napełnij jabłka nadzieniem, przykryj czapeczkami i wstaw do naczynia żaroodpornego. Na dno wylej wodę (ok. 2 cm), aby owoce nie popękały.
Piecz w 180oC przez 35-40 min, aż jabłka staną się zupełnie miękkie.Źródło: Takie jest życie