Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane jabłka"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 370
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2246
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 996
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 370
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2246
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 996
Składniki
Jabłka dokładnie umyj i odkrój „czapeczki”. Usuń gniazda nasienne. Powinny zostać 2-cm ścianki.
Orzechy włoskie posiekaj. Dodaj rodzynki, migdały, cynamon, miód i wszystko wymieszaj.
Napełnij jabłka nadzieniem, przykryj czapeczkami i wstaw do naczynia żaroodpornego. Na dno wylej wodę (ok. 2 cm), aby owoce nie popękały.
Piecz w 180oC przez 35-40 min, aż jabłka staną się zupełnie miękkie.Źródło: Takie jest życie