Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane jabłka"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12789
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14028
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5837
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12789
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14028
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5837
Składniki
Jabłka dokładnie umyj i odkrój „czapeczki”. Usuń gniazda nasienne. Powinny zostać 2-cm ścianki.
Orzechy włoskie posiekaj. Dodaj rodzynki, migdały, cynamon, miód i wszystko wymieszaj.
Napełnij jabłka nadzieniem, przykryj czapeczkami i wstaw do naczynia żaroodpornego. Na dno wylej wodę (ok. 2 cm), aby owoce nie popękały.
Piecz w 180oC przez 35-40 min, aż jabłka staną się zupełnie miękkie.Źródło: Takie jest życie